4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Zwarte containers blijven maar worden beter aangekleed in de toekomst

Dat de kerstmarkt en de zwarte containers op de dagorde zouden staan van de gemeenteraad was de afgelopen weken al duidelijk. Zowel N-VA, Vlaams Belang hadden heel scherpe opmerkingen tegenover het stadsbestuur. “Ik wil vooraf stellen dat ik het een beetje vervelend vind dat ik hier interpelleer over waarschijnlijk een van de laatste wapenfeiten van schepen Philip Pierins (Vooruit), begon Pol Van Den Driessche (N-VA) zijn tussenkomst. Vanuit de N-VA konden wij het altijd goed vinden met u, schepen. En we zijn ook van oordeel dat u het de voorbije jaren goed deed, met volle overgave voor Brugge. Alleen kunnen we nu over dit dossier niet zwijgen, want het kerstmarkt-gebeuren is dit jaar geen topper. Eigenlijk is het een dikke mislukking”.

Volgens Schepen Pierins naar diverse kerstmarkten op prospectie geweest. Van Bazel, Colmar, Straatsburg, Saarbrücken tot in Metz. De schepen zei op de gemeenteraad ook veel positieve reacties te hebben ontvangen. Maar gaf toe dat het op een bepaald moment snel had moeten gaan.

Een metalen container als kersthuisje is volgens de N-VA oppositie nergens te bespeuren. “Misschien moet de burgemeester met zijn bijzondere materialenkennis een volgende keer zelf op prospectie trekken, zei Van Den Driessche.

Dat de kerstmarkt op ’t Zand betreft verwees burgemeester Dirk De Fauwe naar het slechte weer en de corona-maatregelen. Voor volgend jaar gaat met de zwarte containers nog beter aankleden. Het plan is ook om ze te gebruiken voor andere evenementen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen