4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Ophaling van groente-, fruit & tuinafval (GFT) in Brugge

Vanaf 1 januari 2022 start IVBO met de ophaling van groente-, fruit & tuinafval (GFT) in Brugge. Je kunt hiervoor speciale GFT-afvalzakken (15 of 30 liter) kopen in de private verkooppunten en het Huis van de Bruggeling. Wat mag er in deze nieuwe zakken? Composteerbaar keukenafval (groenten-en fruitresten, vlees-en visresten, bereide etenswaren) en kleine hoeveelheden niet-houtig en fijn tuinafval. De zakken zullen samen met het restafval wekelijks worden opgehaald door een speciaal uitgeruste vuilniswagen met twee afzonderlijke laadruimtes. De huidige selectieve inzamelingen voor tuinafval en snoeihout blijven bestaan.

Ben je al mee met dit?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen