4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 87.000 euro in Vrij Technisch Instituut in Sint-Andries

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 87.000 euro in Vrij Technisch Instituut in Sint-Andries. “Onder meer met onze Scholen van Vlaanderen drijven we het investeringstempo sterk op. Tientallen leerlingen zullen in Brugge van nieuwe en hedendaagse onderwijsinfrastructuur kunnen genieten”, zegt Weyts. “Dankzij deze investering kan het VTI in Sint-Andries hun schoolgebouw en klaslokalen grondig vernieuwen en moderniseren. Op deze manier ondersteunen we onze leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van N-VA Brugge Maaike De Vreese (N-VA).

Brugge deelt in deze investeringsgolf mee in de koek en kan met € 87.450 Vlaamse steun mee helpen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Concreet gaat het om nieuwe leskeukens, de renovatie van een co-teachingslokaal en dakwerken.

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen