4.6 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Coach Philippe Clement kon zijn ontgoocheling ook niet wegsteken na de verloren burenstrijd tegen Cercle

“Uiteraard zijn wij allemaal teleurgesteld om deze nederlaag te incasseren”, gaat de coach van start. “We wisten wat voor soort wedstrijd het ging zijn vandaag, nl. met heel veel intensiteit en heel veel duels. Daarnaast was er ook weinig ruimte om te voetballen. We hebben in de eerste helft te weinig kunnen doen of gedaan ook. De momenten die we hadden, waren we dan wel gevaarlijk als we de ruimtes vonden achter de verdediging van Cercle. De tweede helft was beter op dat gebied, maar spijtig genoeg kom je dan vrij snel achter na die stilstaande fase waar de bal bleef hangen. Daarna zijn we toch meer beginnen creëren, maar Didillon heeft een paar fantastische saves gedaan om ons uit de wedstrijd te houden. Uiteindelijk loop je dan nog op het mes met die counter op het einde en dat is dan heel teleurstellend om dan uiteindelijk nul punten over te houden.” De coach had ook wat lovende woorden voor Didillon.

“Ik denk dat hij ‘Man van de match’ is met enkele fantastische saves, dus dat is vandaag ook wel een deel van het verhaal natuurlijk. Het is ook gewoon moeilijk voetballen om die pressing te houden met de omstandigheden van het veld. Dat maakt het voor een voetballende ploeg moeilijker om voetballende oplossingen te vinden. De eerste helft hadden we het daar moeilijk mee en de tweede helft was dat beter, maar niet genoeg en zeker niet in vergelijking met wat de spelers de voorbije maand hebben getoond.” Tot slot had Clement ook nog een woordje over zijn team. “Je weet dat ik niet spreek over de transfermarkt, want dat zijn dingen die binnenskamers gebeuren. Uiteraard weten we dat we te veel doelpunten hebben geslikt de voorbije maanden. We zijn ermee aan het werk om minder kansen tegen te krijgen en dat is de voorbije weken ook gebleken. Dat zat zeker in een goede, stijgende lijn en in se vandaag ook. We hebben op zich niet zo veel kansen weggegeven. Alleen op het einde op de counter waarbij we zelf meer risico’s namen en zij met Matondo een goed speerpunt hadden vooraan. Het heeft dus geen nut om ver terug te kijken naar de voorgaande weken. We werken hard om als team dingen beter op te lossen”, besluit de coach van Blauw-Zwart.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen