4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Je kan weer naar de film in Brugge

Theaters, operazalen, concertzalen én bioscopen zullen weer open kunnen gaan. De nieuwe coronamaatregelen, die sinds zondag van kracht waren voor de cultuursector, zullen namelijk worden teruggedraaid. Dat heeft het kernkabinet van de federale regering beslist nadat de Raad van State eerder vandaag de sluiting van de cultuursector had geschorst. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bereidt nu een nieuw koninklijk besluit voor.  Lumière opent nu al om 14 uur, Kinepolis gaat open op 1 januari.

De Lumière Groep is een volledig ecosysteem waarin productie, filmfinanciering, distributie, een eigen platform, vier stadsbioscopen en een animatiestudio nauw samenwerken om de beste verhalen naar een breed publiek in de Benelux te brengen. Een sterke focus op arthouse films en kwalitatief TV drama én een geweldige neus voor Scandinavische succesverhalen zijn onze pijlers.  Lumière lanceerde ook www.mylum.tv, de eerste en enige EST (electronic sell-through) winkel voor tv-series in de Benelux.

“Je kent ons van titels als Un Monde (Laura Wandel), Girl (Lukas Dhont), The Square (Östlund), Loveless (Zvyagintsev), Boyhood (Linklater), Shaun The Sheep (Aardman), The Iron Lady (Lloyd), Millennium (Stieg Larsson-trilogie), Des Hommes Et Des Dieux (Beauvois), Headhunters (Tyldum) en series zoals The Bridge, Borgen, Trapped, The Team, Gomorra, De Dag, Top Of The Lake, My Brilliant Friend, Heimat, La Meglio Gioventù, The Killing,en nog zoveel meer…

De productietak van Lumière, Lunanime, is in volle bloei, en ook onze animatiestudio LumièreStudio draait op volle toeren. Je kent Lunanime als producent van films zoals Cleo (Eva Cools) en Le Ciel Flamand (Peter Monsaert) en als coproducent van Europese series (o.a.The TeamState Of Happiness en STHLM Requiem) en films (o.a. Un MondeDe Rouille et D’Os, Funan, en de Oscargenomineerde film Van De Kat Geen Kwaad). Lunanime ontwikkelt ook eigen projecten, zoals de serie Grond voor Play4 en de animatiereeks Ollie voor Ketnet”.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen