4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Shoppingroute in kerstsfeer: Santa & The Pixies

Ontdek een magisch verhaal over het oudste winterfeest, het feest van de kortste dag of over hoe de Kerstman, de Kerstman werd en dit aan de hand van prachtige tegeltafereeltjes onderaan Brugse etalages. Illustratrice Thäis Vanderheyden maakte voor Brugge vijftien tegels in een mini-decor. Er werd een 2,5 kilometer lange route aangekoppeld voor kindjes (ideale leeftijd: tussen 4 en 8 jaar) om samen met hun (groot)ouders op stap te gaan door de Brugse centrumstraten om zo deze prachtige taferelen te ontdekken.Voor de landschappen gebruikte Thaïs afgebroken takjes uit de tuin, de interieurs werden gebouwd met alles wat je in huis (en de afvalbak) kan vinden. En de vele spulletjes werden gemaakt in klei, parels, karton, papier, hout, kurk en stofrestjes, zilverpapier en koord. Ideaal om ook zelf mee aan de slag te gaan!

Je kan de route verkennen van zaterdag 11 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Het plannetje met de route kan je elke dag (7/7) afhalen tussen 10 en 17 uur in het toerismepunt op de Markt (Markt 1, Historium). Het kantoor is gesloten op 25 december 2021 en 1 januari 2022.Merry Christmas! Er is een mondmaskerplicht (vanaf 6 jaar) in de winkelstraten voor voetgangers tijdens de periode van Wintergloed (vrijdag 26 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022), dagelijks van 10 tot 19 uur en dit voor de hoofdwinkelstraten (Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat), ’t Zand, Simon Stevinplein en Markt. Er is ook een mondmaskerplicht voor de straten langs de Wintergloedinstallaties van 17 uur tot middernacht. 

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen