4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Oe zit t it mej Brugs

Bruggelingen herkennen elkaar in het verre buitenland aan hun taal. Behalve de liefde voor de stad is er niets dat de inwoners zo sterk verbindt als de eigen taal. Het Brugs is niet enkel de taal van volkse kluchten maar een eeuwenoude, rijke en sappige cultuurtaal. Een weekend lang komen allerlei aspecten van die taal aan bod. 

Hoe klinken bekende muzieknummers in het Brugs? Welk Brugs woord ken jij voor een typisch alledaags gebruiksvoorwerp? Wat zijn de parels in de Brugse taal? Een (verlengd) weekend om je woordenschat te verrijken en parels uit de eigen streektaal te ontdekken. 

Weekend van het Brugs is een samenwerking tussen:
Brugotta – Cultuurcentrum Brugge – Gidsenbond – Hello Bruges-Gidsenkring Brugge vzw – Openbare Bibliotheek Brugge – Stad Brugge – S-wan – Vrienden van het Brugse Dialect

26 t.e.m. 30 januari 2022

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen