zondag, mei 22, 2022
9 C
Brugge

Leider van een Belgische mensensmokkelbende kreeg in Brugge 15 jaar cel

De Brugse rechtbank heeft een Vietnamese man veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf nadat de rechter had geoordeeld dat hij de leider was van een bende die migranten verhandelde die dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Britse Essex.

Vo Van Hong werd schuldig bevonden aan het leiden van een mensenhandel operatie naar de UK. Negenendertig Vietnamezen, in de leeftijd van 15 tot 44 jaar, werden in 2019 verstikt aangetroffen op een industrieterrein in Essex, de vrachtwagen kwam vanuit de Zeebrugse haven.

De rechtbank stelde vast dat ten minste 15 van hen het netwerk van de man hadden doorlopen. Hong was een van de 23 mensen die terechtstonden. Vorig jaar veroordeelde een Britse rechtbank al vier mensen voor doodslag.

De tragedie die zich afspeelde in het stadje Grays in Essex legde de aard bloot van de bendes die migranten uitbuiten en alles riskeren om naar het Verenigd Koninkrijk te vluchten.De Brugse rechter zei dat Hong verantwoordelijk was voor het leiden van een criminele organisatie die tussen september 2018 en zijn arrestatie in mei 2020 ten minste 115 mensen over het Kanaal had gesmokkeld. Hij had betrokkenheid ontkend en beweerde dat hij zelf slachtoffer was van de bende. Alle personen die in Brugge terechtstonden, waren Vietnamezen of Belgen van Vietnamese afkomst. Vier van hen werden door de rechtbank vrijgesproken, 19 werden veroordeeld.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je lezen