zondag, mei 19, 2024

Club Brugge Struikelt bij KV Kortrijk Ondanks Overmacht

In het Guldensporenstadium was Club Brugge duidelijk de betere partij. Met hernieuwde energie na het interlandvoetbal en een aangepaste opstelling door coach Deila, was Brugge vastbesloten om hun eerdere verlies tegen Standard Luik recht te zetten.

De intenties waren duidelijk toen Skov Olsen al na drie minuten een briljante kans kreeg, die helaas strandde op de paal. Ondanks hun aanhoudende druk en talrijke kansen, waaronder een schot van Nusa dat op de lat eindigde, bleef een doelpunt uit. Het onheil sloeg toe toen Buchanan uitgleed, wat leidde tot een tegenaanval van Kortrijk en een doelpunt van Davies.

In de tweede helft zocht Brugge opnieuw naar openingen. Hoewel ze het grootste deel van de speeltijd domineerden, werden ze geconfronteerd met een stevige Kortrijkse verdediging. Een gemiste penalty door Skov Olsen leek de hoop te doen vervliegen.

Ondanks hun inspanningen en een paar laatste kansrijke momenten, bleef de gelijkmaker uit, waardoor Club Brugge de match verloor met 1-0.

Club Brugge had de overhand in de wedstrijd maar slaagde er niet in om hun dominantie om te zetten in doelpunten, waardoor KV Kortrijk met de overwinning ging lopen.