donderdag, februari 29, 2024

Lees ook dit...

Sportcentrum de Koude Keuken in Brugge ondergaat grote renovatie

Het sportcentrum de Koude Keuken in Brugge staat aan de vooravond van een significante renovatie. Het project omvat de aanleg van een nieuwe cafetaria en een voorgebouw, evenals een algehele vernieuwing van de omgeving. Deze ontwikkeling belooft een aanzienlijke verbetering van de faciliteiten en de algehele beleving voor bezoekers en sportliefhebbers.

Vernieuwing van cafetaria en voorgebouw

De huidige inrichting van de cafetaria en de inkom van het sportcentrum laat te wensen over. Deze faciliteiten zijn verouderd en bieden geen zicht op de omliggende groene ruimte of de buitensportfaciliteiten. Daarnaast is er vanuit de cafetaria geen mogelijkheid om de sportactiviteiten te volgen. De schutterstoren wordt bovendien geplaagd door wateroverlast bij hevige regenval.

Op 5 februari heeft het college besloten tot een grondige renovatie van de cafetaria en de schutterstoren. De nieuwe cafetaria wordt ruimer en aantrekkelijker, met direct zicht op de sportzaal. Ook worden het plafond, de vloer en de elektrische installaties vernieuwd. Een toegevoegde terraszone biedt uitzicht op het voetbalveld, de sportfaciliteiten en een speeltuin, waardoor bezoekers vanuit de cafetaria de sportactiviteiten kunnen volgen. De uitbreiding zorgt tevens voor een gescheiden ruimte voor de gebruikers van de sportzaal en de schuttersvereniging, die ook een kleine opslagruimte krijgt. Er komt een oversteek tussen de sportzaal en de cafetaria, en bij de ingang van de sporthal wordt een ruimte ingericht voor toezichthouders, voorzien van een kitchenette en een EHBO-ruimte.

Herinrichting van de omgeving

De parkeerfaciliteiten worden verplaatst naar de Zandstraat om het sportpark beter toegankelijk te maken. Deze verplaatsing maakt het mogelijk om het park volledig te ontsluiten, waarbij wandelaars en fietsers vrij baan krijgen. Het uitzicht vanaf het terras wordt hierdoor niet langer belemmerd door geparkeerde auto’s.

Verder wordt er een pumptrack aangelegd, het eerste in Brugge, en komt er een gratis tennisveld. Het bestaande omnisportveld en de petanquebaan blijven behouden, aangevuld met een 3×3-basketbalveld. Het bos wordt uitgebreid richting de inkomzone, met de toevoeging van avontuurlijke speelelementen. Voor fietsers worden overdekte stallingen voorzien.

De kosten voor dit omvangrijke project worden geraamd op 1.155.815 euro, met een geplande uitvoering tussen april en juli 2025. Deze planning is tot stand gekomen in overleg met de cafetaria en de schuttersvereniging, die aangaven dat werken tussen oktober en maart voor hen niet haalbaar waren.

De renovatie van sportcentrum de Koude Keuken belooft een aanzienlijke verbetering van de sport- en recreatiefaciliteiten in Brugge, ten goede komend aan zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van buitenaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populaire berichten