0.6 C
Brugge

Coach Hoefkens is vooral fier op zijn groep

“Het feit dat ik een heel lichte ontgoocheling voelde, zegt genoeg over het geloof en vertrouwen dat ik heb in deze spelersgroep”, gaat de coach van start. “Ik denk dat ik wel heel snel plaats heb gemaakt voor het besef van wat we gedaan hebben. Als je tegen twee van de drie ploegen 4 op 6 haalt en tegen de andere 3 op 6 haalt en als je vijf keer de nul houdt in de Champions League, dan zijn dat dingen waar je ongelooflijk tevreden over moet zijn. Wat betreft de wedstrijd van vandaag kwamen wij ook naar hier om te winnen. We wilden dominant spelen en er waren enkele pressiemomenten. Die kans van Kamal (Sowah) was daar één van, maar de keeper pakt hem goed. In de tweede helft krijg je weer een mogelijkheid, maar je weet natuurlijk dat je op dit niveau de kleine momenten moet pakken. Zowel wij als zij pakten ze niet en op die manier is het een gelijkspel en dan moet je uiteindelijk zeggen dat je ongelooflijk fier moet zijn op hetgeen we gerealiseerd hebben.”


De coach was tijdens de rust op de hoogte van de score in de andere groepsmatch. “Ik wist inderdaad tijdens de rust wat de score daar was, maar ik heb dat bewust niet aan mijn spelersgroep gemeld, omdat wij sowieso de intentie hadden om deze wedstrijd te winnen. Ik wil dan ook niet dat er een andere gedachte in hun hoofd omgaat dan elke actie zo goed mogelijk af te ronden. Ik was tevreden over de intensiteit en dan blijkt dat je toch wel enkele mogelijkheden krijgt in de tweede helft. In het laatste kwartier ga je dan ook nog op zoek naar die winning goal, maar dan moet je natuurlijk ook voorzichtig blijven. In de laatste 10 minuten zijn we effectief all-in gegaan.”


Daarnaast gaf de coach ook nog een pluim aan zijn groep voor de mooie groepsfase. “Mijn groep krijgt van mij een 9 op 10. Wie dit had voorspeld vóór de groepscampagne, dan had men die persoon direct zot verklaard, denk ik. Het feit dat we dat toch gerealiseerd hebben als groep, en dan spreek ik over iedereen naar heel de club toe en de stappen die we gezet hebben. Voor mij persoonlijk ook dat ik nooit het gevoel heb gehad dat mijn groep een wedstrijd heeft aangevangen met de instelling om te verdedigen. Onze intentie is steeds geweest om dominant voetbal te spelen en om hoge pressing en tegenpressing te zetten. Dat is in heel veel wedstrijden op het allerhoogste niveau op heel veel momenten ook heel goed gelukt. Als je je spelersgroep kan overtuigen om op die manier te spelen en dat zijn de resultaten, dan kan ik niet anders dan een 9 op 10 geven.”
Er werd ook al gekeken naar de verdere fase. “Ik laat in het midden of het een wereld van verschil maakt of we nu eerste of tweede zijn. Als je kijkt welke ploegen dat tweede zijn, dan zie je dat daar ook grote kleppers tussen zitten. Maar uiteraard is het wel een verschil en dat wisten we op voorhand en dat lijkt me ook logisch. Wat uit de loting komt, maakt voor mij persoonlijk niet uit. Ik denk dat we een goede basis hebben om het elke ploeg echt wel lastig te maken. Vijf keer de nul op zes wedstrijden betekent dat je wel stabiel bent en het geloof in ons eigen kunnen is gigantisch groot. Ik kijk er dus naar uit wie er uit die trommel komt en wij gaan er alles aan doen om hetzelfde te brengen dat we tot hier toe gebracht hebben.”


Het respect van de tegenstanders groeide ook. “De manier waarop Atlético die tweede wedstrijd tegen ons speelde, voelde je dat ze zich aangepast hadden aan ons. Porto had zich volledig aangepast en vandaag merkte je ook dat Leverkusen niet echt hoog wilden pressen (wat ze tot hier toe wel steeds deden). Ze wilden niet te veel risico’s nemen in de opbouw en daar waren ze heel voorzichtig in. Voor ons was dat ook een voordeeel vandaag, dus je merkt wel dat ploegen steeds meer respect hebben voor ons. Dat is fantastisch om te zien en te voelen en je merkt dat ook in de entourage van die ploegen.”
De coach wil niet weten van mindere scherpte voorin. “Er is niet minder scherpte, maar het zijn gewoon de momenten die je moet grijpen. Ik was vandaag ook van mijn aanvallende spelers zeer tevreden, maar je speelt natuurlijk ook wel tegen echte grote kwaliteit en grote en sterke verdedigers. Dan weet je dat je geen 10 kansen bijeen gaat spelen en dan moet je gewoon die kleine momenten grijpen. Dat was vandaag jammer genoeg niet het geval, maar ik kan geen enkele van mijn spelers iets verwijten. Daarnaast ben ik ook tevreden over Brandon (Mechele) en Dedryck (Boyata). Die laatste kende misschien een mindere match tegen Oostende, maar het was mooi om te zien hoe hij leerde uit zijn fouten en zich zelfs excuseerde tegenover de groep. Dat zijn elementen die de groepsdynamiek enorm sterk maken. Als zowel Brandon, Dedryck als Bjorn zoals vandaag hun normale niveau halen, dan ben ik de eerste om te accepteren dat zij ook af en toe eens uit de bocht kunnen vliegen. Als ze constant aan 180 rijden, kan het af en toe eens mis lopen…maar het is onze ambitie om 200 te rijden”, besloot een tevreden coach Hoefkens. (TM)

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je lezen