woensdag, augustus 17, 2022
18.6 C
Brugge

Opinie: Blijven geloven in goede intenties

2021 was geen ‘grand cru’, de afdronk smaakt veeleer bitter. Dat voel ik en deze beoordeling druipt ook uit de eindejaarskranten.

Er gebeurden trieste, soms lelijke zaken. We sloegen de bal meer dan eens mis.Bovendien moest ik in 2021 enkele naaste vriendinnen en vrienden ten grave dragen. De dood van mijn jarenlange medewerkster Sigrid blijft bijzonder onrechtvaardig en doet dit verlies dagelijks nog pijn.

Toch waren er veel warme momenten, positieve feiten en ontmoette ik ‘schone’ mensen. Laten we die vooral koesteren. En er kracht uitputten om door te gaan, positief te blijven en nooit op te geven. Zelfs niet met het proberen realiseren van goede intenties. Zo trok ik vanmiddag naar het bloeddonatiecentrum van Brugge, met frisse tegenzin zoals steeds. Ik ging in op de nieuwste oproep, er dreigt een tekort. Om te vermijden dat mijn zakje straks de ontvanger meteen in hogere sferen zou brengen liet ik de naald bewuste voor de dranklustige feestelijkheden in mijn arm steken. Helaas, driewerf helaas. Lag het aan mij of aan de minzame verpleegkundige: de actie lukte niet. Op enkele druppels en een blauwe plek na.Niettemin meld ik me eerstdaags aan om die indringende vragenlijst en bijhorende prik andermaal te ondergaan. Ongetwijfeld weer met een bang hartje. Maar het is nodig en dus komaan, weg met dat getrunt.Ik geloof evenzeer in die andere goede voornemens. Je kent die wel, van meer dit en minder dat. Ik hoop tegelijk dat ik over 365 dagen kan zeggen: ach, er waren ook veel warme momenten, positieve feiten en ontmoette ik ‘schone’ mensen.

Wat kan ik, wat kunnen wij anders meer doen dan te trachten dit aardse leven wat aangenaam te houden. Voor jou en voor mezelf, voor ons. Op naar een heerlijke ‘grand cru’! Alle goeds gewenst.

Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@brugge.express Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je lezen