woensdag, augustus 17, 2022
18.6 C
Brugge

Opinie: Record temperaturen deze dagen, 15 graden Celsius in deze tijd van het jaar.

Record temperaturen deze dagen, 15 graden Celsius in deze tijd van het jaar.


Ik liep een tijdje in mijn zwembroek rond in Brugge zegt Wouter Mouton: Op mijn bord: “gemeenteraadsverkiezingen in 2018, nog steeds geen stadsklimaatplan gepresenteerd voor 2021”. En hoe waar het is, het laat zien hoeveel het ze kan schelen. Politie heeft me niet tegengehouden, volgens mij heb ik niets verkeerd gedaan. Werd gesteund door mijn nieuwe vriend Bart Verstraete en oude vriend Frank Vergucht. Hartelijk dank jongens!

Slechts één praatje tijdens de actie: een paar kinderen spraken me aan, probeerden uitleg te geven over het klimaat. Dit was mijn laatste actie dit jaar. (118) Deze kerst geen hongerstaking gedaan, maar ik ben best blij met de actie van vandaag en die van vorige week waarbij ik het IPCC-rapport op het stadhuis heb geplakt. Ik voel de behoefte om me te richten op bedrijven en beleidsmakers, zij hebben macht maar kiezen er heel vaak voor om die niet te gebruiken op een manier die goed is voor de planeet en iedereen erop. Het maakt me zowel verdrietig als boos, ik probeer mijn energie te gebruiken om hen daaraan te herinneren en zal dat blijven doen.
Het is een geweldig jaar geweest, sommige dingen lijken al zo lang geleden. De advocatenactie (klimaatzaak), de start van een actie die ik erg leuk vind: de opstand van één waarbij één persoon op straat gaat zitten, diverse andere xr acties, honderden vergaderingen en gesprekken, het lastig vallen van Shell, McDonalds, Burger King etc, het meedoen aan xranimal, het wereldkampioenschap tijdrijden actie, het ontmoeten van mensen die xrbrugge steunen…
Ik heb zoveel mensen te bedanken. Iedereen voor reacties en likes hier op fb, mijn familie en supermama voor alles, R, Tine, Gregory en zijn dierenvrienden, mijn xr vrienden, Paul, Bart Verstraete, Frank Vergucht voor er altijd te zijn met steun en pics en vele anderen. Ook dank aan de pers voor het af en toe brengen van mijn verhalen en de Brugse politie voor de correcte behandeling.


Ik blijf het zeggen: we maken waarschijnlijk niet veel kans als we gewoon de regels volgen. Ze volgen heeft ons in de problemen gebracht. We moeten de regels in vraag stellen en opstaan, niet zonder slag of stoot ten onder gaan. De tijd van vriendelijk vragen is voorbij. Dat werkt niet. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van de uitstervende rebellie en voel me minder wanhopig en hoopvoller en sterker over mezelf als ik acties onderneem. Neem contact met ons op voor informatie, we hebben je nodig om te groeien.
Ik hoop op liefde en vrede in het nieuwe jaar, maar nog belangrijker, ik zal er voor vechten.

Hoop is een beslissing.
Zorg alsjeblieft voor de planeet, de planten, de dieren en elkaar. Tot gauw. Wouter

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je lezen