maandag, mei 20, 2024

Avanti Brugge Strijdt Moedig, Maar Oostende Zegeviert Ondanks Afwezigen

Het was een avond vol passie en strijd in Sporthal Stamina te Assebroek. Avanti Brugge, de nieuwe derdenationaler, nam het op tegen de landskampioenen Filou Oostende. Ondanks de afwezigheid van Gillet, Bratanovic en de Amerikaanse spelers McCaw en Ahmad bij Oostende, wisten ze een overtuigende overwinning te behalen.

De wedstrijd begon evenwichtig met een 14-12 voorsprong voor Avanti Brugge. Echter, Oostende toonde hun kampioensmentaliteit door een indrukwekkende sprint, wat resulteerde in een 40-49 voorsprong bij de rust. De tweede helft was een nek-aan-nek race met scores van 13-14 en 16-15 in het voordeel van Oostende.

Bij Avanti Brugge maakten Devos en Van De Walle indruk. Devos scoorde maar liefst 21 punten met een schotpercentage van 76,9%, terwijl Van De Walle 9 punten, 6 rebounds en 5 assists bijdroeg. Oostende had echter hun eigen sterren in Jefferson en Mennes, die beiden 20 punten scoorden.

Het was niet alleen een avond van sportieve strijd, maar ook van gemeenschapsgevoel. De kaarten voor deze oefenwedstrijd waren in een mum van tijd uitverkocht, wat de populariteit van deze derby onderstreept. De Brugse schepen Pieter Marechal had de eer om de opgooi te doen, wat de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij deze sportieve gebeurtenis benadrukte.

Avanti Brugge heeft zich moedig geweerd tegen de landskampioenen en heeft laten zien dat ze een team zijn om rekening mee te houden in de toekomst. Ondanks de nederlaag, was de steun en passie van de Avanti-supporters duidelijk voelbaar. Voor degenen die deze spannende wedstrijd hebben gemist, is er goed nieuws: door je aan te melden via de knop “mijn krant”, kun je een gratis abonnement krijgen en blijf je op de hoogte van alle lokale sportieve hoogtepunten.