dinsdag, mei 14, 2024

Cercle Brugge Imponeerde met Overwinning op Sint-Truiden

Cercle Brugge heeft in een rechtstreeks duel voor een plaats in de Champions’ Play-off een overtuigende overwinning behaald op Sint-Truiden. Met een eindscore van 4-1 liet groen-zwart geen twijfel bestaan over hun ambities. Deze zege brengt Cercle op basis van het aantal gewonnen wedstrijden in de top-6 van de ranglijst.

Eerste Helft: Cercle Neemt Voorsprong

Reeds in de openingsminuten van de wedstrijd maakte Cercle hun intenties duidelijk met een krachtig schot van Bocat en een afgeblokte poging van Denkey. Het was echter in de 10e minuut dat Cercle de score opende. Een uitstekende assist van Alan Minda op Kévin Denkey resulteerde in het eerste doelpunt, gevolgd door een tweede doelpunt vlak voor rust. Een kopbal van Utkus zette Alan Minda in staat om de voorsprong te verdubbelen naar 2-0, waarna een cruciale redding van Warleson Sint-Truiden van een tegendoelpunt weerhield.

Tweede Helft: Cercle Dominant

Na de rust verhoogde Cercle de druk verder, wat al snel resulteerde in een derde doelpunt door Denkey, die bijna een hattrick voltooide maar de lat raakte. Olaigbe breidde de voorsprong uit naar 4-0, terwijl debutant Ouattara ook kansen kreeg om de score verder op te drijven.

Laatste Fase: Sint-Truiden Redt de Eer

Ondanks de dominante prestatie van Cercle, slaagde Sint-Truiden erin om in de slotfase de eer te redden met een doelpunt van Barnes. Dit kon echter niet verhinderen dat Cercle Brugge de wedstrijd domineerde en een duidelijke boodschap stuurde naar hun concurrenten voor de Champions’ Play-off plaatsen.

Analyse en Sleutelmomenten

• Startopstellingen: Coach Muslic van Cercle verraste met wijzigingen in de startelf, wat een positief effect had op het team.
  • Dominantie van Cercle: De thuisploeg toonde hun superioriteit door het spel te controleren en de meeste doelkansen te creëren.
  • Individuele Prestaties: Met name Denkey viel op met twee doelpunten en een bijna-hattrick, wat zijn waarde voor het team onderstreept.
  • Defensief Werk: Ondanks de overwinning, zullen de twee gele kaarten en het tegendoelpunt in de slotfase aandachtspunten zijn voor Cercle.

Vooruitblik

Deze overwinning plaatst Cercle Brugge in een sterke positie voor de rest van het seizoen. De focus zal nu liggen op het vasthouden van deze vorm om een plek in de Champions’ Play-off te verzekeren. Voor Sint-Truiden rest de taak om zich te herpakken na deze nederlaag.