zaterdag, april 27, 2024

Club Brugge Lijdt Zure Nederlaag Tegen Molde FK in UEFA Europa Conference League

Club Brugge heeft in de heenwedstrijd van de 1/8e finales van de UEFA Europa Conference League een teleurstellende 2-1 nederlaag geleden tegen het Noorse Molde FK. Ondanks een late gelijkmaker van De Cuyper vanop de stip, zorgde een doelpunt in de toegevoegde tijd van Gulbrandsen voor een bitter einde voor Blauw-Zwart.

De wedstrijd begon uitdagend voor Club Brugge, met Molde die direct de aanval koos. Toch nam Club het heft in handen met meerdere kansen, waaronder een afgeweken schot en een kans voor Jutglà die net naast ging. Ondanks deze pogingen kwam Molde op voorsprong door een doelpunt van Stenevik kort voor rust.

In de tweede helft maakte Club Brugge tactische wijzigingen, wat resulteerde in een meer aanvallende opstelling. Hun inspanningen leken vruchten af te werpen toen De Cuyper de gelijkmaker scoorde uit een penalty, maar in de laatste momenten van de wedstrijd greep Molde alsnog de winst door een doelpunt van Gulbrandsen.

Deze nederlaag zet Club Brugge onder druk voor de terugwedstrijd, waar ze een achterstand moeten ombuigen om door te gaan naar de volgende ronde. Coach Deila en zijn team zullen zeker analyseren wat er misging en zich voorbereiden op een sterke comeback thuis.