woensdag, augustus 17, 2022
18.6 C
Brugge

Stefaan Sintobin wil cordon sanitair doorbreken

Vlaams Volksvertegenwoordiger en Bruggeling Stefaan Sintobin is op de partijraad van het Vlaams Belang met unanimiteit en op voorstel van voorzitter Tom Van Grieken aangeduid als nieuwe provinciale voorzitter van de partij in West-Vlaanderen. Blijkbaar zonder verkiezingen binnen het belang.

“Dit provinciaal voorzitterschap is een nieuwe stap in mijn reeds lange politieke loopbaan. Deze nieuwe uitdaging neem ik evenwel graag met beide handen aan en wil ik concretiseren met een realistische ambitie bestaande uit twee pijlers, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger en Brugs gemeenteraadslid Stefaan Sintobin.

Bij de verkiezingen van 2019 was mijn partij met een goede 20% de tweede grootste partij in West-Vlaanderen. Ik wil op dit élan verder gaan en van Vlaams Belang in West-Vlaanderen in 2024 de grootste partij maken. En we zijn op goede weg: sedert onze verkiezingsoverwinning in 2019 zijn er in onze provincie reeds 19 nieuwe afdelingen opgestart en staan er een 10-tal in de steigers. Ook ons ledenaantal is de afgelopen jaren fors gestegen, waarbij vooral de verjonging opvalt.

Deze groei moet uiteindelijk uiteraard ook leiden tot politiek resultaat. Mijn ultieme uitdaging is om het cordon sanitair te doorbreken en aan het beleid deelnemen, zowel op lokaal als provinciaal niveau. Mijn eerste taak bestaat er dan ook in om de politieke situatie in alle West-Vlaamse steden en gemeenten in kaart te brengen. Op basis van een analyse hiervan wil ik een aantal ‘targets’ vooruitschuiven waar beleidsdeelname een realistische optie is. En als grootste partij in West-Vlaanderen wil ik verder ook ijveren om beleidsdeelname op provinciaal niveau te realiseren. Bij deze ambitie hoort als vanzelfsprekend ook het rekruteren van nieuwe, bekwame én jonge mensen.

Ik besef dat ik de lat heel hoog leg maar ik ben in mijn politieke loopbaan nog nooit een uitdaging uit de weg gegaan, ook niet toen het wat moeilijker ging voor mijn partij. Vanaf nu start ons nieuw project in West-Vlaanderen, ‘missie2024’ noem ik het. Ik reken daarvoor op onze mandatarissen, onze kaderleden en militanten maar ook op de kiezers om van deze missie een succes te maken”, besluit Stefaan Sintobin in een persmededeling.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je lezen