maandag, mei 20, 2024

Club Brugge maakte indruk in IJsland met glansrijke overwinning op KA Akureyri

Club Brugge liet er geen gras over groeien in IJsland. Na een reeds dominante zege in de thuiswedstrijd, stoomden ze door naar een overtuigende overwinning tegen KA Akureyri.

Al vroeg in het spel sloeg Boyata toe, waardoor de Brugse ploeg al snel een voorsprong opbouwde. De voorbereidende acties waren van topkwaliteit, met Zinckernagel die Nusa bediende, en ook Odoi had bijna een treffer te pakken. Het momentum bleef aan de kant van de bezoekers. Echter, het verlies van Nielsen door een blessure gaf even een domper.

KA Akureyri probeerde halverwege de eerste helft tegendruk te geven, maar Mignolet stond stevig in zijn schoenen. Maar het was Skóras die met een prachtige volley de voorsprong voor Club Brugge verdubbelde vlak voor de rust.

De tweede helft bracht meer actie. Ondanks pogingen van KA Akureyri om terug in het spel te komen, was het Club Brugge dat het heft in handen nam. Yaremchuk, met duidelijke honger naar doelpunten, scoorde niet één, niet twee, maar drie keer, verzekerend dat de overwinning ruim in het voordeel van de Brugse club was.

Tijdens het slot van de wedstrijd werd Edmundsson van KA Akureyri van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart, waardoor de IJslanders met tien man achterbleven. Hoewel er nog enkele pogingen waren aan beide kanten, eindigde het duel met een 1-5 overwinning voor Club Brugge.

Club Brugge bewijst opnieuw hun kracht in de UEFA Europa Conference League met een duidelijke en overtuigende zege op KA Akureyri. Yaremchuk’s hattrick is een duidelijk signaal van de aanvallende kracht van de ploeg. Terwijl ze zich voorbereiden op de laatste voorronde tegen het Spaanse Osasuna, zullen de Brugse fans ongetwijfeld met veel optimisme vooruitkijken.