zondag, mei 5, 2024

Cercle Brugge Onderuit tegen Antwerp op 125ste Verjaardag

Op een historische dag voor Cercle Brugge, hun 125ste verjaardag, heeft de ploeg een nipte nederlaag geleden tegen Royal Antwerp FC met 0-1. Ondanks een dominante eerste helft en talrijke kansen, kon Cercle de bal niet in het net krijgen, terwijl Antwerp in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Eerste Helft: Kansen Over en Weer

Het vuurwerk en de tifo voorafgaand aan de wedstrijd gaven Cercle Brugge vleugels in de openingsminuten. Ze drukten Antwerp terug op eigen helft, maar het was Antwerp die de eerste kans kreeg via Balikwisha, wiens poging werd gestopt door Warleson. Cercle reageerde snel met een kopbal van Augusto, die echter te zwak was om Lammens, de doelman van Antwerp, te verontrusten.

Een botsing tussen Utkus van Cercle en Janssen van Antwerp onderbrak de wedstrijd kort, waarbij Utkus het veld moest verlaten door een blessure. Dit zorgde voor een korte dip in het spel, maar Janssen zorgde bijna voor de openingstreffer na een snelle tegenaanval. Warleson was echter alert en voorkwam een achterstand.

Cercle bleef druk uitoefenen en creëerde meerdere kansen via Augusto en Somers, maar het lukte hen niet om deze af te ronden. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, ondanks een laatste poging van Van der Bruggen die net naast ging.

Tweede Helft: Antwerp Slaat Toe

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid met Antwerp die scherper uit de startblokken kwam. Toch was de eerste grote kans voor Cercle via Minda, wiens schot naast ging. Antwerp verhoogde de druk en na een gemiste kans van Bataille, kreeg Antwerp een hoekschop. Ejuke wist de bal op te pikken en vanuit een dribbel de 0-1 binnen te schieten.

Cercle probeerde wel terug te komen in het spel, maar echte doorbraken bleven uit ondanks inspanningen van Van der Bruggen en Olaigbe. Antwerp daarentegen bleef gevaarlijk via counter-aanvallen en beheerste de wedstrijd tot het eindsignaal.

Ons gedacht…

De 125ste verjaardag van Cercle Brugge had een feest moeten zijn, maar eindigde in een teleurstelling met een 0-1 nederlaag tegen Antwerp. Ondanks het overwicht en de kansen kon Cercle de bal niet in het net vinden, terwijl Antwerp efficiënt toesloeg in de tweede helft. Cercle zal deze wedstrijd snel achter zich moeten laten en zich herpakken voor de volgende match.