maandag, april 29, 2024

Opmerkelijke Start Onder Nieuwe Coach bij Lokale Basketbalwedstrijd

Toch serieus wat volk voor een match die er eigenlijk niet meer toe doet, dus het was goed dat de parking op het grasveld weer berijdbaar was.. Maar wellicht waren velen geïnteresseerd om de nieuwe coach aan het werk te zien.

Ondanks dat de wedstrijd op papier weinig belang meer had, trok het lokale basketbalduel opvallend veel toeschouwers. De hernieuwde parkeergelegenheid op het grasveld speelde hierbij een belangrijke rol. De hoofdattractie was echter de introductie van de nieuwe coach, die zijn debuut maakte voor een nieuwsgierig publiek.

Het U12b team onder leiding van coach Noor begeleidde de spelers het veld op, een eerbetoon aan de jeugdige talenten van de club. De wedstrijdbal werd deze match gesponsord door DRI uit Zeebrugge, een trouwe supporter van het team.

Eerste Helft: Intensieve Strijd en Verrassende Punten

De wedstrijd begon met Joren en Hoffie die de score openden, maar al snel liet Pepinster zien dat ze niet onder de indruk waren. Met hun sterke zone-verdediging en een focus op driepunters namen ze zelfs een voorsprong van 0-7. De meest spectaculaire basket kwam net voor de buzzer, toen een speler van Pepinster vanaf de grond de bal in de korf wist te werpen, wat de score op 24-23 bracht.

In het tweede kwart vocht Jules hard terug, maar door snel opvolgende fouten stond hij al snel met drie persoonlijke fouten aan de zijlijn. Hoffie stond op met twee cruciale driepunters, terwijl aan de andere kant Pepinster bleef dreigen met hun afstandsschoten. Ondanks vele fouten langs beide kanten, eindigde de helft met een comfortabele 50-40 voor Avanti.

Tweede Helft: Behouden Leiding Ondanks Druk

Na een rommelige start direct na de rust, vond Avanti snel hun ritme terug. Met een snelle 5-0 run reageerden ze op de aanhoudende dreiging van Pepinster. Pepinster bleef echter gevaarlijk vanaf de driepuntlijn, maar kon het gat niet dichten. Het derde kwart eindigde op 73-60, waarbij Avanti de controle behield.

Conclusie: Dichtbij de Century Score, Nieuwe Coach Ziet Potentieel

Het laatste kwart zag Avanti hun voorsprong gestaag uitbreiden. In de laatste minuten, met de score op 98-73, koos Avanti ervoor om niet op zoek te gaan naar een honderdtal punten, een gebaar van sportiviteit naar de tegenstander. Ondanks de overwinning merkten fans op dat het team nog moet wennen aan de speelstijl van coach Kris.