maandag, april 29, 2024

Club Brugge domineert Antwerp met 3-0 zege op Jan Breydelstadion

Club Brugge heeft zaterdag een overtuigende thuisoverwinning geboekt op Royal Antwerp FC. In het Jan Breydelstadion werd het 3-0 voor Blauw-Zwart, waardoor de ploeg de druk op het leidersduo Union en Anderlecht opvoert.

Drie cruciale wijzigingen

In aanloop naar de wedstrijd maakte trainer van Club Brugge drie aanpassingen aan zijn basisopstelling vergeleken met de Europa League wedstrijd tegen PAOK. Achterin vervingen Joel Ordóñez en Bjorn Meijer respectievelijk Jorne Spileers en Kyriani Sabbe, terwijl Antonio Nusa in de aanval de voorkeur kreeg boven Ferran Jutglà.

Eerste helft: Club neemt de leiding

De openingsfase was voor Antwerp, maar Club Brugge creëerde de eerste serieuze kansen. Na diverse pogingen, waaronder een kopbal van Onyedika die net naast ging, brak de thuisploeg door de Antwerpse verdediging. Onyedika scoorde de 1-0 in de 45ste minuut na een chaotisch moment volgend op een vrije trap.

Tweede helft: Club verzilvert kansen

Na de pauze zocht Antwerp naar een antwoord, maar Club Brugge bleef de dominante partij. Michał Skóraś verdubbelde de voorsprong in de 60ste minuut met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Ondanks pogingen van Antwerp om terug in de wedstrijd te komen, slaagden zij er niet in om de solide defensie van Club te doorbreken.

Slotfase en uitbreiding voorsprong

De wedstrijd leek beslist toen Philip Zinckernagel in de blessuretijd de 3-0 binnen schoot na een assist van de ingevallen Jutglà. Deze late goal verzegelde een cruciale overwinning voor Club Brugge.

Ons gedacht…

Met deze overwinning toont Club Brugge aan nog steeds een geduchte kandidaat te zijn voor de titel. De tactische wijzigingen en de diepte van de selectie werden optimaal benut, wat resulteerde in een welverdiende overwinning. Nu staat het team slechts twee punten achter op het leidersduo, waardoor de titelrace weer volledig open ligt.